15.02.16. – Nagrada za igru KeshUp

Računalna igra “Kesh up”, izrađena u sklopu projekta EnterYOUTH, dobila je priznanje na globlanoj razini od strane MEDEA Awards komisije koja je ovu računalnu simulaciju svrstala u jedan od jedanaest najboljih projekata te vrste na svijetu u konkurenciji od dvije stotine prijavljenih!

Cilj MEDEA Awards nagrada je poticanje inovacija i dobre prakse u korištenju multimedije i novih tehnologija u obrazovanju. MEDEA priznanja prepoznaju i promiču izvrsnost u stvaranju i pedagoškom oblikovanju medijski bogatih sadržaja za učenje koji su postali nezaobilazan element moderne nastave u 21. stoljeću.

Priznanje je tim vrijednije kada se stavi u kontekst konkurencije u kojoj su se riječani našli: University of Leeds (Velika Britanija), HHMI (Sjedinjene države), University of Graz (Austria), ClickView (Australia), Les Poissons Volants (Francuska), UBC Faculty of Medicine of British Colombia (Kanada), Serious Video (Nizozemska), Temple University (Sjedinjenje države), itd. Međunarodni žiri sastavljen je od čak 124 eksperta iz više zemalja kako bi se osigurala visoka razina stručnosti i objektivnosti.

Ovo je veliko priznanje svima koji su sudjelovali u projektu, pa ovim putem zahvaljujemo svim partnerima uključenim u projekt, kao i Kreativnom odjelu d.o.o. iz Rijeke koji je igru dizajnirao i izradio.

Igrajte se s nama!